lauantai 16. toukokuuta 2015

Kymmenes hääpäivä


Kymmenen vuotta sitten, 16.5. 2005, sanoin virallisesti tahdon Hoo-Hoo Oy:lle. Jätin haikein mielin edellisen puolisoni Ajaston ja astuin uus-vanhaan suhteeseen. Ei kuitenkaan voi sanoa, että vanha suola alkoi janottaa,  ehkä ennemminkin tämä oli järjestetty liitto.

Avioliitto on suhteen sinetöinti ja tässä tapauksessa pitkän suhteen, koska olin kasvanut tämän yrityksen parissa ja  jo pikkutyttönä autoin sen minkä osasin Muistan hyvin saaneeni 8 vuotiaana 10 penniä per kasattu kärpäslätkä. Ja tienistit meni varmaankin karkkikauppaan eli hyvin oli FIFO jo silloin hallussa :D Toisaalta näen asian niin, että olisin ollut 10 vuotta etuajassa tv-ohjelmien saralla ja osallistunut ohjelmaan  ´Ensitreffit alttarilla´, koska yrittäjäksi ryhtymisen päätin nopeasti ja pääsin tutustumaan puolisooni todenteolla vasta, kun aamen oli sanottu.

Itselläni oikeasta avioliitosta ei ole kokemusta, mutta mitä isot tytöt ovat kertoneet, niin pystyn hyvin rinnastamaan oman yrityksen ja avioliiton. Sanonta niin myötä kuin vastamäessä pitää molemmissa hyvin paikkaansa.  Yritykseen on sitouduttava ja sen eteen on tehtävä töitä, jotta homma toimii. Uhrauksia on tehtävä, mutta onnistuessaan se antaa paljon. Sekä avioliitto, joukkueurheilu ja yritys on kaikki yhteen hiileen puhaltamista, vaikka tekijät on yksilöitä.


KRIISIT
Sanotaan, että suhteessa on tietyn väiajoin kriisejä; kolmen vuoden ja seitsemän vuoden kriisit. Molemmista olen selvinnyt. Ja hyvin pystyn ne myös tästä suhteesta löytämään. Kolmen vuoden kriisin kohdalla tajusin, että elämässä on muutakin kuin työ, joten opettelin elämään elämää muun kuin työn kautta. Ja voih, se oli helpotus.

Seitsemän vuoden kriisi; mihin suuntaan tätä suhdetta on vietävä? Vähän junnataan paikallaan -  menee ihan ok, mutta paremminkin voisi mennä, jotta tulevaisuus on turvattu. Siitä on nyt kolme vuotta ja kriisin kysymys leijuu edelleen tavallaan ilmassa, vaikka suunta on jo tiedossa. Yhteistä matkaa on sen verran jo kuljettu, että ei tässä nyt enää vain katsella, vaan tehdään tätä ihan vakavissaan.

Välillä haaveilen oikeisiin töihin menemisestä, mutta ehkä tämä uusi ammatillisempi suuntaa myös opettaa arvostamaan omaa työtäni ja koen olevani oikeissa töissä :)

Meidän avioliitto on myös löytänyt uuden suunnan ns. ulkopuolisesta suhteesta. Tai ehkä ei ole asiallista puhua kolmannesta osapuolesta, koska niistä ei seuraa ikinä mitään hyvää. Tässä on kyse ehkä enemmänkin suhdetta vahvistavasta kumppanuudetsa, josta kerron lisää seuraavassa blogikirjoituksessa. Ratkaisevat sanat ovat kuitenkin BE YOUR BRAND ja tämä tulee tekemään avioliitostamme entistä vahvemman uusien näkemysten myötä tuoden käyttöön työkaluja hoitamaan paremmin yhteisiä ystävyyssuhteitamme eli asiakkaita 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti